محلول های متعدد خاصی جهت شستشو مورد استفاده قرار می گیرند. در بین آنها محلولی که بیشتر کاربرد دارد، فسفات بافری سالین یا PBS می باشد. در صورت نگهداری در دمای C°4، پایداری PBS برای مدت 2 ماه حفظ می شود. مخزن های محلول های شستشو دهنده 1 تا 3 لیتر گنجایش دارند.


همچنین به ازای هر چرخه 300 میکرولیتر محلول شستشو دهنده برای هر چاهک مصرف می شود.

عمل شستشو را به صورت دستی هم می توان انجام داد. در روش دستی پس از آماده سازی محلول شستشو از انواع سمپلرها و یا دیسپنسرهای دستی استفاده می گردد. معمولاً زمانی که تعداد آزمایشات محدود باشد، از روش دستی به خوبی می توان بهره گرفت. مثلاً به کمک یک سمپلر متغیر با حجم 300-230 لیتر، محلول شستشو را می توان از ظرفی مانند بشر به داخل چاهک ها منتقل نمود.

استفاده از سمپلرهای چند شاخه یا Multichannel موجب تسریع عمل شستشوی دستی خواهد شد. سمپلرهای مذکور که معمولاً 8 یا 12 شاخه هستند، محلول شستشو رابه طور همزمان به 8 یا 12 چاهک می افزایند.
در آزمایشگاه های بزرگ و یا مراکز تحقیقاتی خصوصاً در طرح های اپیدمیولوژیک که تعداد نمونه ها زیاد است، بهتر است از دستگاه میکروپلیت واشر استفاده گردد. عمل شستشو توسط دستگاه الایزا واشر ارجح تر می باشد زیرا اولاً شستشوی چاهک ها به طور هم زمان صورت پذیرفته، ثانیاً احتمال آلوده شدن کاربر یا عوامل بیماری زای احتمالی موجود در نمونه کمتر بوده و به حداقل می رسد.

   COMPANIES